reede, 3. detsember 2010

Väike segadus

Tere!

Klassijuhataja puudumise tõttu on see nädal vist tekitanud palju segadust, s.h. eKoolis sissekannete puudumine. Igatahes minul täna tööle naastes tekkis küll väike paanika. Aga eks see käi asja juurde. Kuigi mind ennast sel nädalal ei olnud, püüan anda väikese ülevaate meie klassi sellenädalastest tegemistest.
Eesti keeles sattus kogemata kombel advendiaja alguse asemel mardipäev taaskäsitlusse, aga eks kordamine ole tarkuse ema. Samuti juhtus inimliku eksimuse tõttu Õudne jutt natuke valele ajale, aga pole hullu, elame üle! ;) Täna saime siiski enne teise advendi algust arutleda selle üle, mis on advent ja miks peaks sel ajal natuke rohkem oma käitumist jälgima. Õppisime selgeks ka vahva luuletuse lumemehest, mille proovime esmaspäevaks ka kodus pähe õppida - on üks salm jõuluvanale lugemiseks varukast võtta! ;) Samuti viskasime pilgu peale erinevatele ametitele. Mõistatasime ja lugesime, kelleks keegi meie aabitsasõpradest saada tahaks.
Kirjatähtedest lisandusid õpitutele m, o, õ ja ö. Leppisime kokku, et nüüdsest võib kirjatöödes nt matemaatikas, päevikus vm kasutada õpitud kirjatähti (nt Ku: niiT, nõEL). Ja selge on see, et kirjatehnikas kirjutamegi ainult kirjatähtedes.
Matemaatikas olid lapsed nii tublid, et jõudsid selgeks teha liitmise ja lahutamise seosed, tudma õppida arvusid ja numbreid 6 ja 7, üle vaadata nädalapäevad ja kõike seni õpitut juba kordamagi hakata. Esmaspäevaks jäi neil selgeks õppida kõik nädalapäevad ja orienteeruda nädalapäevade järjekorras.
Kunstiõpetuses sai alguse jõulukaunistuste meisterdamine. Aknakaunistuseks sai tehtud jõulupallikesed ja seina hakkavad ilustama ja kommipäkapikkudele meie tegemistest muljetama klassipäkapikud. Klassipäkapikkudele tuleb abiks täna loetud teksti järgi heateotähekeste sein, kuhu hakkame lisama tublide heategude eest oma nimega hõbe- või kuldtähekesi.
Neljapäevases tunnis sai iga laps omal valikul joonistada jõulupildi. Esmaspäeval on vaja kaasa võtta niit ja nõel, siis saame veel jõulukaunistusi meisterdada.
Inimeseõpetuses sai veelkord üle vaadatud kooli teema. Iga laps sai kujundada oma kooli mütsi. Kes teab, võibolla kunagi saab kellegi idee ka realiseeritud!?
Järgmisel nädalal loome veel rohkem jõulumeeleolu, sest jõulud lähenevad ju iga päevaga! Enne veerandi lõppu on plaanis ka klassiõhtu lastevanematega. Kuupäeva täpsustan järgmise nädala sissekandes!
Toredat jõuluootust kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar