pühapäev, 19. detsember 2010

Jõulud peagi käes on!

Jõulusagin on täies hoos. Nii palju on jooksmisi ja tegemisi, et pole lihtsalt jõudnud varem blogida. Aga nüüd on viimane aeg teile eelolevast nädalast teada anda.

Esmaspäev algab I-III klassil advendihommikuga. Lisaks on homme võimalus osta või müüa jõulumüügil, mis toimub vahetundide ajal kooli fuajees. Kes soovib, võib küpsetada, meisterdada jõulukaarte või väikseid meeneid, mis sobiksid jõulukingiks sõbrale ning neid siis homme müüa. ;)
Esialgu oli plaan võõrustada ka sõpru lasteaiast, kuid kahjuks nende tiheda prooviplaani tõttu pole see võimalik. Ja seega lükkub see plaan uue veerandi algusesse. Siis püüame neile esitada ka oma jõulunäidendi nende osatäitjatega, kes ei saa jõulupeol esineda. (Pidin tegema valiku.)

Teisipäeval kell 11.00 on algklasside jõulupidu kultuurimajas. Hommikul toimub tunniplaani järgi kolm esimest tundi. Kehalise kasvatuse õpetajaga on räägitud, et sel päeval ei pea olema kehalise riideid ja mängitakse selliseid mänge, mis ei pane higistama ega riku riideid.

Kolmapäeval koguneme koolimajja kella 9.00-ks. Siis saame koolis kõhud täis süüa, et kell 9.30 välja sõita Rakvere teatrisse. Need, kes tulevad hommikul bussiga, saavad aega parajaks teha oma klassis (minuga koos). Kell 11 algab etendus "Väike Mukk", mis kestab umbes tund aega. Sellele järgneb jõulumaa, kus on ka Jõuluvana ja jagatakse kingitusi. Tegevused toimuvad kõik siseruumides. Tagasi jõuame orienteeruvalt kell 14.30.

Neljapäeval toimub pidulik veerandi lõpu aktus ja klassijuhataja tund. Lapsed saavad tunnistused ja algab pikk talvepuhkus. Taas kohtume juba uuel aastal, 10.jaanuaril 2011!
23.detsembri õhtul kell 19.00 on kõik lapsed ja vanemad oodatud ka kultuurimajja jõulukontserdile.

Meie kooli kodukorra ja üldiste viisakusreeglite kohaselt kanname pidulikel üritustel pidulikku riietust!


Järgnevalt aga meie möödunud nädala tegemistest.
Eesti keeles lugesime ja vestlesime sellest, kuidas Päka kooli tegelased jõuludeks valmistuvad. Õppisime selgeks klassi jõululaulu ja mõned jõulusalmidki. Lisaks harjutasime oma Punamütsikese näidendit.
Kirjatähtedest oskame nüüd kirjutada a, d, e, i, l, m, n, o, p, u, õ, ä ö, ü-d.

Matemaatikas õppisime selgeks arvu ja numbri 10 ning harjutasime kümne piires liitmist ja lahutamist. Selge peaks olema ka reegel: summa ei muutu, kui muudame liidetavate järjekorda. Õppisime lahendama ka tekstülesandeid. Küsimusele tõmbame punase joone alla, andmetele, mille järgi saame küsimusele vastuse leida, tõmbame sinise joone alla. Vastus tuleb eraldi välja kirjutada.

Kunstiõpetuse tunnis meisterdasime jõulukaarte.

Kolmapäeval käisime külas lasteaia koolirühmal kasvataja Ingridil ja Larissal. Kuulasime laste laule ja luuletusi, vaatasime lasteia jõulukaunistusi ja uudistasime juurdeehitust. Jääme sõpru vastukülaskäigule koolimajja ootama!

Päkapiku kontor töötas samuti sel nädalal täie hooga ja siinkohal tahab päkapikk tänada Eeva, Liisa ja Melani emasid, kes aitasid päkapikul kaks suurt esilekerkinud probleemi lahendada!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar