pühapäev, 12. september 2010

Tihe nädal :)

No nii, esimene terve koolinädal on nüüd läbi. Palun vabandust, et ei jõudnud reedel postitust teha. Aga parem hilja, kui üldse mitte, eks! :)
Nädal oli tihe ja kiire. Tähistasime kolme lapse sünnipäevasid: teisipäeval Lisethil, kolmapäeval Andrisel. Neljapäeval oli Alina sünnipäev, aga ta kahjuks puudus. Mina ise puudusin lapse haigestumise tõttu kolmapäeval, aga mind asendas Heli ja usun, et nad said hästi hakkama.
Sel nädalal oli meil juba ka sügist tunda, s.t. et meil oli juba päris palju puudujaid, kellele olid arvatavasti ilmad liiga teinud. Koolis on üsna palju ka nohuseid lapsi. Nii et sööme aga vitamiine ja peletame pisikuid, niipalju, kui see meie võimuses on! ;)

Mõned meeldetuletused:
- palun vaadake üle, et õpikutel ja tööraamatutel oleksid ümbrised olemas.
- kõikidel asjadel, kaasa arvatud pliiatsid võiks olla nimi peal. Kindlasti peaks olema tööraamatutel nimi peal - ei piisa, kui vaid sees on, sest kui hakkame vihikuid jagama, võtab nime seest otsimine kaua aega.
- koolis hoiame liikuvat aabitsat, kirjatehnika vihikut, väikseid vihikuid ja kiirköitjat. Viimast ei ole kõigil veel toodud! Palun saatke need kooli, sest meil on juba kogunenud töölehti, mis vajaksid kiirköitjasse panemist (muidu kaovad need ära).
- kunsti- ja tööõpetuse vahendite jaoks on igal lapsel oma riiul olemas. Ka need asjad võiksid olla koolis, sest vahel võib neid ettearvamatult vaja minna. :) Nt. käärid, värvilised paberid (nii ühe- kui kahepoolsed), vildikad, pliiatsid, liim jm.
- päevikus peaks olema nädala tunniplaan täidetud. See lühendab päeviku täitmise aega tunduvalt! Piisab, kui on märgitud eesti keel E, matemaatika M, loodusõpetus LO, inimeseõpetus IN. ÕP., kunstiõpetus KU, muusikaõpetus MU, kehaline kasvatus KK.

Neljapäeval koostasime koos lastega ka klassi oma reeglid, millest püüame kinni pidada. Igaüks pani ka "käe alla" ehk lõikasime kunstiõpetuse tunnis oma käe jälje värvilisest paberist välja.
Eesti keeles sai aabitsaeelne periood läbi ja nüüdsest hakkame tähti meelde tuletama.
Vaikselt püüan välja selgitada ka parandusõppe lapsi.

Alates neljapäevast toimib ka meie klassil eKool. Selleks sisenega aadressil: delta.ekool.eu ja liituge (koostage taotlus oma esimeses klassis käiva õpilase kohta).

Lugemiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar