reede, 24. september 2010

Tere, sügis!

Neljapäeval algas sügis! Õnneks läksid ilmad ka kohe ilusaks ja meie orienteerumismatk õnnestus samuti suurepäraselt. Mulle endale meeldis selle juures see, kui toredasti lauluga me vahepeal matkasime! :)

Aga alustame algusest - nädala algusest! :)

Sel nädalal õppisime eesti keeles nõid Nanna ja nukk Niinaga N-tähte, madu Muia, mamma Miia ja mutt Tutiga M tähte, utt Uudu ja mutt Tutiga T-tähte ja reedel viskasime kiire pilgu dogi Dooraga D tähele. Ikka kuulame ja loeme häälikuharjutusi, teeme kirjaharutusi töövihikus ja joonelises vihikus, loeme aabitsatekste oma uute sõprade tegemistest.

Hommikutervituseks valisime T-tähe salmi:

Teinekord on terega tegu.

Titad ei tea, et tere on tubli lapse tunnus.

Tark teretab tuttavat nii teel kui tares!

Tere- tere, tore pere!

Töövihiku ülesanded lähevad järjest keerulisemateks. Tööjõudlus on väga erinev. Iga päev võiks kodus veel üle vaadata, et ka tunnitöö tehtud oleks. Puudujad võiksid jälgida ekoolist, mida tunnis tehakse ja selle kodus iseseisvalt järgi teha. Muidu tulevad väga suured lüngad sisse!
Neljapäeval tegime esimest korda tahvliteksti. Seda püüame hakata tegema igal nädalal ühe korra (neljapäeviti). See tähendab seda, et me koostame ühiselt valitud teema järgi teksti kõik koos ja õpime seda nädala jooksul korralikult lugema. Mina trükin koostatud teksti arvutisse ja paljundan kõigile. Igaüks võib siis jutu ise illustreerida. Nii oleme oma jutu autorid ja illustraatorid! :)
Matemaatikas õppisime võrdlema suuremat/ väiksemat, pikemat/ lühemat, kõrgemat/ madalamat.


Kunstiõpetuses kuulasime muinasjuttu "Väike Mukk" ja maalisime selle järgi Mukki. Loodan, et nii mõnelegi ka pika jutu moraal "kohale jõudis". Püüame ikka arvestada kaaslastega ja neid mitte kiusata ega norida, olgu nad siis missugused nad on! Eks seda tasub tegelikult kõigil meeles pidada. ;)

Loodusõpetuses tutvusime mõningate puudega ja esmaspäeval teeme leheaabitsa. Selleks peab igaüks kaasa võtma viis puulehte: kase-, tamme-, vahtra-, haava- ja pihlaka lehe (igaks juhuks võib kaaslasele ka võtta, kui ta peaks ise unustama).
Liikluse- ja inimeseõpetuse tunnis rääkisime ikka koolitee ohutusest. Vaatasime liiklusmärke, mida oleme kohanud ja nuputasime nende tähendust. Ega ei olegi nii kerge!
Kõiki oma sellel nädalal õpitud oskusi saime rakendada ja kinnistada kooli ühismatkal. I ja II kooliaste pidi läbima vähemalt viis punkti. Esimeses punktis oli vaja nimetada Eestis kasvatatavaid teravilju ja juurvilju. Teises punktis pidi nimetama erinevaid rändlinde. Kolmandas punktis oli ülesandeks otsida Vanatehnika Varjupaigas olevaid erinevaid automarke. See ülesanne tekitas kõige rohkem elevust! Kes otsis auto numbrimärgilt tähti, kes püüdis vene tähti eesti keelde ümber mõelda. :D Aga väikese õpetajapoolse suunamisega saime ikka hakkama! Neljandas punktis oli vaja kirjutada haridustee aste-astmelt. See oli vist laste jaoks kõige keerulisem ja igavam küsimus. Lasteaia rühmadega saime küll hakkama, aga edasi pidi õpetaja mõtlema... . :D Viiendas punktis oli vaja teada Järva-Jaani EPiimas tehtavaid juustusorte. Ja viimases punktis pidi tegema kompositsiooni matkal kogutud materjalidest. Ilm oli ilus ja matkapäev ise ka huvitav ja põnev! Mis sest, et "natuke" väsitav. :)
Sel nädalal hakkas vaikselt tekkima ka väike sügisnäitus. Kui kellelgi on veel soovi midagi oma aia sügisandidest teistele vaatamiseks tuua, siis võite seda teha!
Toredat sügist!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar