reede, 17. september 2010

Meie nädal

Tere taas!

Hmm, millest siis alustada. Oli suhteliselt rahulik nädal. Midagi erilist nagu ei toimunudki... .

Eesti keeles alustasime häälikute ja tähtede õppimist. Sel nädalal said selgeks kolm täishäälikut: A, I ja E. A-d õpetasid meile kaksikutest päkapikud, õde ja vend Anna ja Aadam. I-d õpetas meile eesel Iia ja E-d õpetasid meile Anna ja Aadami ema Ene ja elevant Eedi, kes ei oska rääkida eesti ega ka muud keelt. Lihtsalt, et te teakiste, kui pole aabitsasse ise piilunud. :P Ja eks te peaksite meie aabitsa tegelastega ikka kursis olema, sest kui lapsed hakkavad teile Päka koolist ja sealsetest tegelastest jutustama, siis te peaksite ikka teadma, kellest on juttu.

Matemaatikas tutvusime ruumilistest kujunditest silindriga ja kordasime üle veel kuubi, ruudu, kera, ringi, ristküliku, risttahuka, püramiidi ja kolmnurga. Kui kujundid selged, asusime joonte ja hulknurkade juurde. Selged peaksid olema nüüd uued mõisted: kõverjoon, sirgjoon, sirglõik, hulknurk. Harjutame joonlaua kasutamist ehk sellega sirge joone tõmbamist. Mõni sattus nii hoogu, et hakkas eesti keeles tähti ka joonlauaga kirjutama. :D ( See muidugi lubatud ei ole.)

Liiklusõpetuses tegime selgeks, mis on sõidu- ja kõnnitee ning kes on liikleja. Loodame lähitulevikus (septembri kuu jooksul) politseilt lõpuks ka oma Liiklusaabitsad kätte saada, et neid ilusaid värvilisi pilte töö tegemiseks paljundama ei peaks.

Inimese õpetuse tunnis oli enamus lastel ilusti kodune töö, lapse kasvu pildirida, tehtud ja need kaunistavad praegu meie tagumisi kappe. Kusjuures hästi tore on jälgida, kuidas isegi suuremate klasside õpilased neid vahetunnis uudistamas käivad. :) Lisaks tutvusime iseendaga. :)

Loodusõpetuses käisime õues, vaatlesime ja otsisime sügise tunnuseid, korjasime meisterdamiseks materjale ja lasime end pisut lõdvaks. Üsna raske on juba kolmandat nädalat paigal püsida ja vait olla, õpetajat kuulata. Vahepeal tahaks ju kisada ja joosta ja niisama lobiseda, eks! :D

Kunstiõpetuses - oo, kui ilusad tööd meil on. Seinal on rebitud sügisõunad, maalitud "Seened metsas" ja aknalaual ilutsevad voolitud/ meisterdatud siilikesed. Kahjuks ei ole mul isiklikku fotokat, millega neid ilusaid töid jäädvustada ja teile siia üles riputada. Et, kui kellelgi on see võimalus ja viitsimine, siis võiksite klassist läbi hüpata, mõned klõpsud teha või ka niisama vaatama tulla, mis me teinud oleme! Olete alati teretulnud!

Parandusõppesse sai testimine ka läbi viidud. Esialgu võtan rühma kõik, kellel on lugemine algtasemel (veerivad). Järgmisel nädalal saadan kodudesse avalduse blanketid. Parandusõpet ei ole vaja peljata (nagu paljud lapsed teevad). See on toetav tund, mis aitab lapsel puudujääke tasa teha või niisama pingevabalt eesti keelt või matemaatikat harjutada. Seal on võimalik mängida keelt arendavaid mänge ja läbi viia ka muid mänge, milleks tavatunnis lihtsalt aega ei jää.
Koorilaulu lapsed ei saa osaleda parandusõppes neljapäeviti. Ja kunstiringi lapsed liituvad kunstiringiga lihtsalt peale parandusõppe tundi. Õpetaja arvestab sellega.

Päeviku täitmine läheb meil juba palju libedamalt kui alguses. On paar aeglasemat õpilast, aga nüüd leiavad vist juba kõik õige päeva üles ja teavad kuhu mida kirjutada on vaja. Kindlasti aga laske tunniplaan ette ära täita! See on väga suureks abiks ja hoiab palju tunni väärtuslikku aega kokku!

Üks väike mure ka: ei ole veel kõigil lastel kiirköitjaid. Palun saatke need kooli, sest meil on kogunenud juba töölehti, mis vajaksid köitmist. Vastasel juhul kaovad need lihtsalt ära ja sellest oleks äärmiselt kahju!

Vihikuülesanded tuleks kindlasti kodus ära täita ja kooli tagasi tuua. Kui laps ei tagasta vihikut õigeaegselt, tekib palju segadust, sest ma ei saa järgmist ülesannet ette teha. Laps ei saa sellest aru, kui ma annan teistele vihiku uue ülesandega, aga temal on veel eelminegi kontrollimata või hoopis vihik kodus.

Eelinfo: järgmisel nädalal algab sügis ja meie koolis on sel päeval traditsiooniline orienteerumismatk. Palun siis lastel ikka ilmastikule vastav riietus ja jaltsid selga ja jalga panna!
Ja tegelikult võiks riietus neil iga päev olla selline, millega kannataks ka välja minna, sest iial ei või teada, mis õpetajal pähe tuleb! :)

Kena suve lõppu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar