pühapäev, 24. aprill 2011

Mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea

Tere! No ei meelitanud mind miski selle mõnusa ilma nautimisest arvutisse... .
Pühad möödusid märkamatult ja töiselt. Keegi ütles, et need on rohkem kevadtööde pühad. Eks nad nii välja kukkusid küll. Ilmad olid tõeliselt super ja kes vähegi soovis, sai aias toimetada küll! Tahaks loota, et ka lapsed palju õues aega veetsid, sest õppida neil ju seekord ei jäänud. ;)

Eelmine nädal möödus ka koolis kiirelt, sest see oli ühe päeva võrra lühem ja kui on mingi ürituse ettevalmistamine, siis läheb ka aeg väga kiirelt.
Sel nädalal õppisime eesti keeles sulghääliku pikkust, mis on üks igati keeruline lugu. Vähemalt nii tundub. Rääkisime erinevatest ja igasugustest kodudest. Veel sai räägitud sellest kohutavalt raskest kodutööst nagu oma toa koristamine. Ka inimeseõpetuses rääkisime kodutöödest ning missuguseid koduseid töid meie klassi lapsed kodus teevad. Tuli välja, et poistel on elu kergem. Nendel ei olnudki eriti muid koduseid ülesandeid peale oma toa korrashoidmise. Ehk võiks neid rohkem olla?! Kõige rohkem meeldis meie klassi lastel oma toa koristamine (5õp), puude tassimine ja lehtede riisumine (4+4õp), pesupesemine (masinasse panemine, 3õp). Aga veel meeldib meie klassi lastele ise süüa teha, lilli kasta, ühele tüdrukule isegi nõusid pesta ja ühele poisile väikest õde valvata. Tore oli see, et siiski koduseid kohustusi lastel on. Ütlen nii sellepärast, et mäletan umbes 10-aasta tagust praktikakogemust, kus oli sama teema ja selgus, et lastel ei olnud kodus mingeid kindlaid ülesandeid.
Matemaatikas alustasime uue peateemaga - õpime arvutama 100-piires. Sel nädalal alustasime täiskümnetega arvutamise ja võrdlemisega.
Kunstiõpetuses valmistasime pintsitrükis tibudega pühadekaarte kodudesse. Tulid ju nunnud?! :P Lisaks jõudsime meisterdada ka munatopsid WC-paberirullidest.

Neljapäeval oli meie ülesandeks saata abituriendid eksamitulle. Koolis tähistati Tutipäeva. Viisime "tutid" käekõrval aulasse, kus tantsisime Tibutantsu ning jagasime munadepühaeelsel päeval pisut tarkuseteri, sest eks ütle ju vanasõnagi, et muna on targem kui kana. Meie kava oligi põimik vanasõnadest, mida tasuks alati meeles pidada.
Püüame siis meiegi vanasõnu endaga alati kaasas kanda ja iga hetke jaoks sobiva leida, sest eks ole teada tuntud tõde see, et...
...mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea!

P.S. On teil ikka meeles, et:
- Endiselt kestab vanapaberi kampaania, 6.maini!

Kordamine on tarkuse ema! ;)

Pühapäeval toimus kultuurimajas laulupäev "Laula kuis oskad". Meie klassist võttis osa koguni kuus õpilast ehk veerand klassist: Kristi ja Liseth, Martin,Anett, Heneriin ja Melani. Väga tublid olite!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar