pühapäev, 6. veebruar 2011

Head uut aastat!

Sel nädalal algas Hiina kalendri järgi uus aasta - valge kassi ehk jänese aasta.
Nädala alguses algas uus aasta ka minu eluteel... . :)Teisipäeva, 1.veebruari hommikul, kui klassi astusin, oli tahvlile kirjutatud: "Arvasid, et unustasime Su?" Ja sellele järgnes "rünnak" selja tagant. Nimelt tulid seitsmendikud (minu eelmine klass) mind õhupallide ja šokolaadidega sünnipäeva puhul õnnitlema.

Juba ootasid järjekorras Eva ja Ülle, kes õnnitlesid mind esimese klassi laste ja nende vanemate poolt. Sellele järgnes esimese klassi grupikalli.

Armastan üllatusi! Tänan kõiki, kes tegid minu sünnipäeva imetoredaks! Tänan väga ka meelespidamise, lille ja kingituse eest!!! :)

Järgnevalt aga ülevaade meie sellenädalastest tegemistest:

Jätkasime loomade talviste eluviiside teemal. Lugesime, et talvel karu uksele koputamine pole kõige targem tegu, sest ta võib selle peale väga kurjaks saada. Ja saime teada, et karu võib talveune ajal kaotada koguni 50 kilo rasva! Lugesime luuletusi karu talveunest. Kunstiõpetuses meisterdasime mahlapakkidest lindude söögimajakesi ja rasvatihaseid ning leevikesi.

Eesti keeles õppisime veel sama tähendusega sõnu ja vastandsõnu. Proovisime kirjutada lünkteksti abil ise jutukesi vastandsõnadega. Need tulid välja päris toredad ja ka käekiri on mõnel päris ühtlane ja ilus vaadata. Kirjatehnikas sai õpitud j ja g. Seega on meil nüüd kirjatähed peaaegu kõik õpitud (vaid mõni võõrtäht on jäänud) ning üritame edaspidi kirjutada rohkem kirjatähtedega.

Sissejuhatus sai tehtud nädalaplaani teemasse. Tuleval nädalal kordame kõiki nädalapäevi ja räägime erinevatest ametitest. Kui keegi arvab, et oleks tore oma ametit tutvustada, andke palun märku! ;) Kui kellelgi lastest veel "Jussikese seitse sõpra" lugemata on, siis nüüd oleks selleks paras aeg!

Matemaatikas kordasime kümnelisi ja ühelisi ning kümnega liitmist. Uute teemadena käsitlesime järgarve ning paaris- ja paarituid arve. Õppisime kümne ja kümneni lahutamist. (Seletuseks: 10+3=13; 3+10=13; 13-3=10; 13-10=3).

Inimeseõpetuses oli tore näha, et kodudes ikka mängitakse nii laua- kui muid huvitavaid mänge, ka koos perega. Veel rääkisime õppimisest kui koolilapse tööst. Arutasime, et õppimine võib olla vahel raske, vahel kerge, mõnikord igav, aga ka huvitav. Enamus arvas, et õppimine on lõbus, põnev, huvitav, kerge ja kindlasti kõigile vajalik.

2.veebruaril rääkisime Tartu rahust ja iga laps sai endale Eesti lipu värviraamatu, kus on tutvustatud kõiki Eesti lipupäevi ja on võimalik värvida vastavateemaline pilt. Tore oli, et see raamat tekitas huvi rohkem kui ühel tunnil. Järgmistel päevadelgi oli see kaasas ja värviti vahetundides eelmiste lipupäevade pilte, (mis ununesid õigel ajal värvimata).

Neljapäevases kunstitunnis tervitasime valge kassi ehk jänese aasta algust kasutades ainult harilikku pliiatsit ja kustukummi - värvisime tausta hariliku pliiatsiga ära ja siis kustutasime jänese või kassi peale. (Kes seda tehnikat ei julenud proovida, see joonistas lihtsalt hariliku pliiatsiga kassi või jänese.)

Loodusõpetuses rääkisime Päikesesüsteemist - Päikesest, Maast, planeetidest ja tähtedest. Sellest, millal on öö ja millal päev ning kui pika aja jooksul tiirleb Maa ümber oma telje ning pöörleb ümber Päikese. Uut ja huvitavat oli laste jaoks palju.


Sel nädalal said lapsed esimese hinde lugemispäeviku eest. Selle eest saab igasse kuuse ühe hinde. Kui lapsel oli loetud rohkem kui üks raamat, siis ootab see hinne minu päevikus järgmise kuu hinde sissekannet. Väga tulid lugejad on siiani olnud Eeva ja Liisa, kellel on loetud juba neli raamatut, aga tublid lugejad on olnud ka Melani, Annabel H, Kati ja Heneriin, kellel on loetud kolm raamatut. Nagu varem räägitud, siis peaks esimese klassi lõpuks olema igaühel läbi loetud vähemalt viis raamatut. Rohkem võib alati! Soovituslik nimekiri on lisatud ka blogi parempoolsesse veergu. Iga kuu lõpus võtan lugemispäevikud hindamiseks.


Märkuseks: Ikka veel ei ole mõnel lapsel õpikutel ja töövihikutel ümbriseid!!! Uued töövahendid on käes olnud juba neli nädalat!


Infoks:

Kolmapäeval, 9.veebruaril toimub koolis internetialane teabepäev "Targalt internetis", kuhu on oodatud kõik, kes teema vastu huvi tunnevad. Püüan pisut täpsema info selle kohta lisada siia homme.


Teisipäeval, 15. veebruaril on plaan korraldada esimese klassi klassiõhtu koos vanematega. Täpsem info tulevanädalalases sissekandes. ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar