reede, 28. jaanuar 2011

Talvised tegevused

Sel nädalal mõtlesime palju erinevatele talvistele tegevustele.

Eesti keeles arutasime, mida kõike saab talvel teha. Lugesime lugusid lumest, metsloomade ja lindude aitamisest talvel. Õppisime piltide järgi jutustama. Ja tutvusime reeglitega: lause algab suure algustähega ning lause lõppu pannakse punkt, küsi- või hüüumärk.
Kirjatähtedest saime selgeks r, s, š.

Matemaatikas tutvusime lähemalt arvudega 11-20. Tegime kindlaks, et arvud, mida kirjutame kahe numbriga on kahekohalised arvud ja numbrid 1-9, mida kirjutame ühe numbriga on ühekohalised. Õppisime ühele kümnelisele üheliste juurdeliitmist. Pusime endiselt ka tektsülesannetega, mis valmistavad päris palju raskusi. Õnneks on mõni, kes hakkab neist juba aru saama! Kiire pilgu viskasime ka meie uuele rahale - eurole ja püüdsime nendega arvutada.

Kunstiõpetuses sai üle korratud aastaaegadele vastavad iseloomutunnused ja need aknasse joonistada - iga aastaaeg oma ruutu.

Inimeseõpetuses rääkisime sellest, et lapse töö on mäng. Kõige paremini õpib laps mängides. Kuigi minu küsimusele, mis on lapse töö, tulid vastuseks küll väga tõsised tööd: lumerookimine, söögi tegemine, muru niitmine, pesu triikimine jms. Nii tundub, et meie lapsed on ikka ülimalt tublid! Eks see õige ole, et igal lapsel peavad olema kodus mingid kindlad ülesanded, millega ta peab tegelema ja hakkama saama. Ja raskemaid töid võib ka vahel teha ja proovida. Tähtis on aga see, et koolilaps enda asjade eest hoolitsemisega hakkama saaks nagu näiteks oma riiete korrashoid, oma toa või nurga ja kirjutuslaua korrashoid, peale kooli endale võileiva valmistamine jms. Nii mõnegi puhul on märgata, et ei oska eelpool nimetatut. Seetõttu on endiselt probleemiks ka koolis garderoobi ja oma töölaua korrashoid. Samuti kipuvad ühtedel ja samadel lastel ununema kooliasjad või kirjalikud kodused ülesanded (töölehed) koju.

Loodusõpetuses käisime metsloomadele süüa viimas.


Uurisime metsloomade jälgi ja vestlesime, miks on vaja eriti rasketel talvedel linde ning loomi aidata ja neile süüa viia.
Näitasin lastele ka pilte, kuivõrd metssiga inimest võib usaldada nii, et sööb suisa peo pealt, laseb silitada ja isegi sülle võtta!



Klassivälise tegevusena toimus neljapäeval koolis kaks üritust. Üheks oli kabeturniir vahetundide ajal, mis jätkub suure huvi tõttu järgmisel nädalal ning õhtul oli kõigil 1.-6.klassi õpilastel võimalus osaleda mänguõhtul. Kõik, kes olid kohal, jäid rahule!


Olge terved ja hoidke kokku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar