reede, 14. jaanuar 2011

Toredat alanud aastat!!!

Kuna on esimene selle aasta sissekanne, siis kõigepealt soovin loomulikult head alanud aastat kõigile!
Meie uue aasta nädal oli küll ilus ja mõnusalt rahulik. Tundub, et lapsed said rahulikult puhata ja end välja elada. Vaheajal tähistasid oma sünnipäevasid Eeva, Liisa ja Kermo, keda me tagantjärgi õnnitlesime.


Esmaspäeval muljetasime jõuluvaheajast. Kuna sel aastal on eriti palju lund ja vaheaja lõpuks oli õnneks ka üks sulailm, siis oli lastel võimalik nautida päris palju ka talverõõme - käidi suusatamas, kelgutas, uisutamas, aga ehitati ka lumemememmesid ja -onne. Oma vaheajal nauditud talverõõmud maalisime ja voolisime kunstiõpetuses ka paberile, papile. :)
Veel meenutasime Päka kooli õpilasi ja tutvusime Päka külaga. Tuletasime meelde, missuguseid tähti keegi õpetas ning kordasime tähestikku. Läbiva teemana eesti keeles, matemaatikas ja loodusõpetuses tutvusime kalendriga. Nüüd peaks iga esimese klassi õpilane teadma, et aastas on neli aastaaega ja 12 kuud ning tundma neid nimepidi. Viimased õppisime eesti keeles luuletuse abil ka pähe, mida kontrollime juba tuleval esmaspäeval. Kirjatähtedest õppisime kirjutama h, k ja b tähte.


Matemaatikas vaatasime üle arvu 0 ning kordasime seni õpitut. Elevust tekitas see, kui me saime uued tööraamatud, kus oli esimeseks teemaks arvude 1-100 õppimine. Selle teema kinnistamiseks said lapsed töölehed, mille eest said nad matemaatikasse esimesed head päris hinded. Raskusi on meil veel tekstülesannetest arusaamisega, aga eks iga algus on raske!


Inimeseõpetuses rääkisime aususest. Arutlesime, miks peab aus olema, miks me vahel ei julge oma süüd tunnistada ja mida teha, kui oled saanud hakkama millegagi, mis ei ole kõige parem või õigem. Veel mängisime kordavat lauamängu tööraamatust.


Liiklusõpetuses rääkisime ohtudest talvises liikluses. Lapsed on selles osas küll tublid ja teadlikud ja tahaks loota, et need tarkused ka liikluses olles meeles on. Sel talvel on tõepoolest hanged nii kõrged, et isegi täiskasvanud inimesed ei paista nende tagant välja ja autojuht ei jõua reageerida, kui inimene hange tagant äkki teele astub.

Uuel aastal panime paika ja tuletasime meelde veel mõned klassi- ja kooli reeglid:
- töölehed ja kodused ülesanded tuleb esitada õigeaegselt. (Kui need hiljem järgi tuua, siis kulub õpetajal nende parandamiseks lisaaeg ja tekitab asjatut segadust.) Töölehed kogume oma kiirköitjasse, mis on igal lapsel klassis.
- õpilasel peavad koolis kaasas olema isiklikud töövahendid (NB! JOONLAUD, kustukumm).
- koolis peavad olema käärid, PVA liim, pulgaliim, värvilised paberid, guašid, vesivärvid, pintslid, plastiliin, õlipastellid.
Alates esmaspäevast toimub suurem muutus seoses söögivahetunniga. 1.-6.klass hakkab sööma peale kolmandat tundi (seni oli peale teist tundi) ja söögivahetud hakkab olema 20-minutiline (senise 15-minutilise asemel).


Nädalavahetusel või lähemal ajal soovitan võimaluse korral lugeda raamatut "Kaksteist kuud", mis on ka meie klassi soovitusliku kirjanduse nimekirjas ning lugemispäevikus. Lugemispäeviku täitmisel on oluline, et laps täidab ära kõik ülesanded, mis käivad loetud raamatu kohta, sest lugemispäevikus hindan kogu materjali loetud raamatu kohta.

Meeldetuletus: Kuna saime uued õpikud ja tööraamatud, siis peaks neile paberid või kiled ümber panema!


Teadmiseks: meie plaan võõrustada koolieelikuid lükkus sõbrapäevale ja selleks ajaks planeerime ka ühise klassiõhtu vanematega! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar