reede, 19. november 2010

Vaikus enne tormi.

Miks selline pealkiri? Sellepärast, et see nädal oli tõesti üsna rahulik. Võib-olla sellepärast, et ma ise paar päeva kosumiseks võtsin, võib-olla sellepärast, et meil klassis vahelduvalt viis õpilast puudus. Ja alates järgmisest nädalast läheb jälle tormiliseks. Nagu eelnevalt teatanud olen, on järgmisel nädalal meie koolis oma kooli nädal. Tuletame meelde vanu kooli kombeid ja nõudeid. Näiteks üritame ellu viia vahetundides jalutamise, koolitädi helistab käsikoolikella, sööklas pannakse tagasi pikad lauad, enne sööklasse minekut kontrollivad "sanitaarsalklased" käte puhtust jpms. Lisaks on välja pandud näitus kooli ajaloost. Esmaspäeval kirjutame klassis ja kodudes luuletusi, jutte, mälestusi oma koolist ja kooliajast. Teisipäeval toimub ühel vahetunnil virgutusvõimlemine ja teistel vahetundidel mängitakse vahetunnimänge. Külla on oodata endist Järva-Jaani Keskkooli direktorit Toomas Põldmad. Väga oodatud on meie kooli vilistlased (vanemad, vanavanemad), kes võiks meile rääkima tulla oma kooliajast. Mõelge selle üle ja andke palun märku, kes võiks tulla, kui te ise ei saa või ei taha tulla! Seda saate teha ka siin kommenteerides (nüüd peaks see kõigil võimalik olema). Kolmapäeval üritame õppida vanadest õpikutest ning ilma kaasaegse paljunduseta. Neljapäeval toimuvad erinevad tegevused algklassidele: mängime vanu mänge, laulame vanu laule, loeme luuletusi jms. Reedel lähevad algklassid kinomuuseumi filmi vaatama ning peale kolmandat tundi toimub hariduskonverents VII- XII klassi õpilastele, õpetajatele ja kõigile teistele huvitatutele (k.a. vilistlased). Kogu nädala võivad õpilased soovi ja võimaluse korral kanda omaaegset koolivormi. Otsige need välja! Ja kui päris koolivormi ei leia, siis võite ju midagi sarnast välja otsida! ;)
Järgnevalt meie möödunud nädala õppetööst:
Eesti keeles on meil nüüd kõik tähed selgeks õpitud ja seega läheme vaikselt üle väikeste trükitähtedega lugemisele ning alustasime kirjatähtede (i) kirjutamisega. Päka kooli tegelaste abiga tuletasime meelde kõik õpitud tähed ja panime need õigesse järjekorda - tähestikuks. Selle paremaks meeldejätmiseks õppisime tähestikulaulu selgeks. Nüüd peaks me oskama vahet teha ka täishäälikutel ja kaashäälikutel.
Matemaatikas tutvusime järgarvudega ning õppisime viie piires liitmist.
Kunstiõpetuses tegime helkurnukke. Katse põhjal saime järeldada, et helkur on tõepoolest väga hea ja vajalik asi! Neljapäeval seostasime kunstiõpetuse inimeseõpetusega, kus rääkisime oma klassist, vaatasime õpetaja vanu klassipilte ja püüdisme joonistada oma klassi pilti.Veel sai üle vaadatud mõned olulisemad liiklusmärgid ja erinevad sõidukid (helikopter, kuumaõhupall, lennuk, sõidu- ja veoauto, tsikkel, tramm, troll, buss, laev, erisõidukid). Kinnitatud sai tõde, et sõidukijuht peab oskama sõidukit juhtida ning tundma/ täitma liikluseeskirju nii nagu kõik liiklejad. Teame ka, et seda kuidas liiklejad liikluseeskirju täidavad, kontrollib liikluspolitsei.
Loodusõpetuses rääkisime sellest kuidas loomad ja linnud talveks valmistuvad. Võrdlesime loomade ja inimeste ettevalmistusi talveks. Lugesime ka eesti keeles, kuidas keldrisse salvedesse saaki kogutakse.
Nüüdseks oleme juba kümme nädalat koolis käinud ja tundub, et vist hakkab väike väsimus peale tulema. Igatahes hakkab üha sagedamini tekkima probleem, et kodused tööd on tegemata või puuduvad vajalikud töövahendid. Eriti käib see nende tundide kohta, mida on nädalas niigi vaid ühel päeval (inimeseõpetus ja loodusõpetus). Palun püüdke ikka oma lapse õppimise vastu huvi tunda ja kontrollige, et kõik vajalik oleks tehtud ja kooliasjad kotis.
Väike palve veel seoses kunstiringiga. Kui te tegite sügisel avalduse kunstiringis osalemise kohta, aga teie laps mingil põhjusel seal enam käia ei soovi või ei saa, siis palun andke sellest mulle teada või kirjutage avaldus selle kohta, et ta enam seal ei käi. See on vajalik põhjuseta puudumiste vältimiseks. Kui teie laps on kunstiringi nimekirjas, aga seal ei osale, siis märgib õpetaja ta puudujaks. Peale selle loodan, et kunstiringi kuumaksu küsimus on lahenduse saanud?!
Selleks korraks kõik!
P.S. Tahan veel tänada, et te nii aktiivselt blogi loete ja loodan, et sellest infost jätkuvalt kasu on. Igatahes, kui ma olen mõne vanemaga suhelnud, siis on aru saada, et blogi loetakse ja sellel ka mõtet on. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar