esmaspäev, 16. mai 2011

Natuke veel...

Väsitav nädal on seljataga. Kevad annab aga üha rohkem väsimuse märke tunda. Ei jaksa enam isegi, lastest rääkimata... . Aga natuke on vaja veel vastu pidada!!! Õppetööd on ju jäänud vaid kaks nädalat veel ja peale seda lisaks nädal aega "koolilusti". Siis saab pikalt puhata! ;)

Eelmisel nädalal harjutasime, kordasime tasemetöödeks. Eks oleme just sel tasemel, kui palju õppinud oleme. Alati võiks ju parem olla. Reedel tegime harjutava testi. Iseenesest oleks oodanud paremaid tulemusi. Kui reeglipuust reegleid veel korrata ja meelde jätta, siis peaks hakkama saama. Kõige rohkem eksimusi oli just suure algustähega ja lauselõpumärgiga. Täna said lapsed need tööd kodudesse näitamiseks ka kaasa. Hindeid selle eest ekooli ei pannud.
Samuti tegime reedel ka harjutava etteütluse õppimata teksti peale. Seekord olid need tulemused juba üsna head. (Kolmel lapsel ebaõnnestus.) Homme siis tasemetööna etteütlus!
Kõige rohkem valmistasid raskusi mõistatused. Harjutage!!! Lisaks võiks vaadata vanasõnu ja muid nuputamisülesandeid.
Eelnevale lisaks lugesime eesti keeles Riina ema tassist. Saime kinnitust, et vanemate asjadega pole igaks juhuks vaja mängida. Täppide jutuga sai igaüks jutu veel huvitavamaks muuta, asendades sõna täpp endale meeldivaga. Lugu suurpuhastusest õpetas meile loole alguse ja lõpu jutustamist, välja mõtlemist. Huvitav oli see, kui vähesed teadsid, mis on suurpuhastus. Arvati, et iga tavalist koristamist nimetatakse suurpuhastuseks.

Matemaatikas õppisime rahaga arvutama ja arveldama. Nüüd võite natuke julgemalt lapsi poodi saata. Teame, et 5€ on üsna suur raha ja seda lihtsalt "laiaks lüüa" oleks raiskamine. Veel teame, kui palju on 1 kg. Kui lapsed esialgu arvasid, et 1 kg rauda on raskem kui 3 kg vatti, siis teema lõpuks teadsime kindlalt, et 3 kg rauda on raskem kui 1 kg vatti. :D Kaalusime ka oma koolikotte ja leidsime, et viiel lapsel oli kott sel päeval natuke liiga raske. Selgus, et nemad kannavad igaks juhuks kõiki asju kaasas... .

Kunstiõpetuses rebisime liblikaid. Aega võttis, aga asja sai!
Neljapäeval käisime järve ääres liivast voolimas. Kuna vajasime märga liiva ja ilm oli hästi soe, siis lubasin lapsed varbaidpidi vette. Eks neid oli raske taltsutada, aga õnneks (vist) keegi seetõttu haigeks ei jäänud.

Inimeseõpetuses rääkisime, kuidas võõraste inimestega ohutult suhelda. Keerulise teema maandamiseks joonistasime tööraamatusse enda jaoks häid, olulisi asju ja inimesi.

Loodusõpetuses käsitlesime vee teemat. Saime teada, et vesi võib esineda kolmes erinevas olekus: jääna, veena ja auruna. Tegime ka mõned katsed. Osa katseid jäi töölehe abil kodus järele proovida.

Kooliaasta lõpp on juba käegakatsutav. Selleks, et teha mõningaid kokkuvõtteid, ootan teid lastevanemate koosolekule järgmisel teisipäeval, 24.mail kell 17.00.

Seniks aga kõike kaunist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar