kolmapäev, 9. november 2011

Tähtpäevi täis kuu

Tere üle pika aja!

Teine veerand on täies hoos ja tähtpäevad, üritused trügivad ustest ja akendest sisse. Veerandi alguses rääkisime hingedepäevast ja -ajast ning selle tähendusest. Meenutame oma kadunud lähedasi ja jutustame neist.

Valmistume isadepäevaks. Sel aastal on plaanis tähistada ka koolis isadepäeva koos oma isaga reedel, 11.novembril kell 18. Kui isa ei saa tulla, võib tulla ka vanaisa või onu või kasvõi ema. Laupäeval on kõik isad ja vanaisad oodatud isadepäeva peole Meie paps kultuurimajja.

Veel on sel kuul rahvalikud toredad tähtpäevad: mardi- ja kadripäev. Püüame meelde tuletada ka nende tähtpäevade kombeid ja tore, kui lapsed saaksid neid ikka ise ka järele proovida. Igaks juhuks pööran tähelepanu, et marti joostaksegi täna - mardilaupäeval. ;)


Otsin kohta, kuhu saaks minna lastega ekskursioonile. Plaan oli, et võiks minna jõulumaale. Kui kellelgi on jagada huvitavaid ettepanekuid või mõtteid või oskab soovitada asjalikku (ja sõbraliku hinnaga) jõulumaad, siis ootan.


Murekoht: Ei oska arvata põhjust, aga järjest rohkem ja rohkem esineb meil õigeaegselt tegemata ja esitamata töid. Kuigi vähemalt mulle endale tundub, et meil jääb eelmise aastaga võrreldes palju vähem kodus teha, sest oleme tublid ja jõuame tunnis palju tehtud. Kuid ikkagi on igapäevane, et kellelgi (tavaliselt ikka 5-6 sama last) on kodune töö, enamasti töölehelt tegemata. On üsna tüütu lugeda esitatud tööde arvu üle ja välja selgitada, kelle tööd on esitamata. Lisaks kulutab see üsna palju kallist tunni aega. Samuti on tagantjärgi töid parandada omaette ettevõtmine ja lööb töökorralduse segamini. Ka lapsel on raske hiljem töö järgi toomist meeles pidada. Uusi tegemisi tuleb koguaeg peale ja nii võib õpetajalgi ununeda tähtaega ületanud tööde esitamist korduvalt meelde tuletada. Seega, palun ikka ja jälle, et teie, kallid vanemad, aitaksite kontrollida, et kodune töö oleks õigeaegselt tehtud ja kotti pandud koos teiste töövahenditega. Peale selle, kõik vihikud peaksid olema koguaeg koolis, kui sinna pole vaja teha kodust tööd!!!


Lõpetame rõõmsamal toonil. Sel kuul on meil kolm sünnipäevalast. Palju õnne veel kord Kristi ja Marco!!! Heneriini õnnitleme homme, seega palju õnne temalegi pisut varem!

1 kommentaar:

  1. Vaadake www.aartika.ee
    Puhkeküla Lääne-Virumaal Vinni vallas Kulina küla.
    Eva

    VastaKustuta