reede, 21. oktoober 2011

Aeg lendab...

Aeg lendab. Esimene veerand ongi läbi saanud. Tulemustega olen päris rahul - usun, et lapsed ise ka. Meie klassis õpib 22 õpilast, kellest kümme õpivad ainult viitele. Kümme õpilast õpivad neljadele-viitele, kuid kolm neist peab rohkem hoolsusele mõtlema. Hoolsusest rääkides on probleeme koduste töödega, tööde esitamisega (eriti töölehed!), asjade puudumisega (ka kehalises), tunnis tähelepanuga. Kahel õpilasel on probleeme oma töökoha korrashoidmisega ja kahel õpilasel suuremaid raskusi õppimisega. Viimastel oleks vaja rohkem kodupoolset toetust, et ei tekiks suuremaid õpiraskusi edaspidi.

Esimene veerand oli põhiliselt eelmisel aastal õpitu kordamine ja hinded pandi välja ainult neljas õppeaines. Järgmisel veerandil on hindeid rohkem ja materjal uus. Usun, et nii mõnigi saab juba vähema abiga hakkama, aga kui laps vajab abi, siis toetage teda. See tagab edu edaspidiseks! ;)

Ka puudumisega ei ole meil sel veerandil probleeme olnud. Lapsed on terved ja rõõmsameelsed - ei tahtnud vaheajalegi minna! :D

Täna tähistasime veerandi lõppu klassihommikuga, kus mängisime teistsuguseid (rahulikumaid) mänge kui tavaliselt. Kõige rohkem meeldis lastele Kuulujutu mäng ja Pime kunstnik. Süüa oli jällegi ohtralt. Kõhud olid punnis ja nii mõnelgi valutasid maiustamisest. Kookidest, mille jätsime lõpuks ehk pidulikumaks hetkeks, loobusid päris paljud.


Järgnevalt väike kokkuvõte lastevanemate koosolekust:

Andsin väikse ülevaate tuletõrjeõppusest, mis viidi meie koolis läbi 11.oktoobril. Kokkuvõttes võis seda õnnestunuks lugeda.

Veel kord tuletasin meelde olulisemad punktid kooli kodukorrast, mis puudutasid just meie klassi. Suuremaks probleemiks on meil endiselt puudumiste õigeaegne teatamine (esimesel päeval, kodustel põhjustel enne puudumist!). Kõige mugavam minu jaoks on see ekooli kaudu, kui see pole võimalik, siis võib teatada ka sms-i või helistamisega. Viimase puhul on oht, et puudumiste märkimise ajaks on mul teie teade meelest läinud. Ekoolis ja sms-ina on see kirjalikult olemas.

Vaid kahel õpilasel ei ole ekooli. Ülejäänud kasutavad seda väga aktiivselt ja on kursis oma lapse õppimisega, märkustega ja teadetega. Kuna ekooli kasutamine on nii aktiivne, siis hakkan kiiremat infot edaspidi selle kaudu esitama (vestluste all). Kas sobib, kui saadan teateid väljasõitude vms kohta VAID ekooli vestluste kaudu? Või peaks jääma ka paberil teatiste variant? (Loodan saada vastuseid rohkem kui 10%-lt ehk kahelt vanemalt.) ;)

Seletasin ära punaste hüüumärkide tähenduse ja selle likvideerimise võimalused. Tahaks loota, et edaspidi neid eriti palju juurde ei teki, aga kui seda peaks ette tulema, siis loodan ka teie toele, et need võimalikult kiiresti ära saaks parandada.

Mure oli tunni ajal WC-s käimistega. Imeväel vähenesid need peale lastevanemate koosolekut oluliselt.

Andsin teada, et alates järmisest veerandist alustame iga-aastaste arenguvetlustega. Saadan teatised võimalike aegadega kodudesse. Kui teile minu poolt pakutud aeg ei sobi, siis palun sellest mulle teada anda ja leiame koos sobiva aja.

Jõuluvana loodab teie abile ja ootab oma kotti teie lapsele sobivat raamatut koos väikese maiusega (šokolaad). Õpetaja soovitab Lugemispäeviku 2.osa I-IV klassile, mida on võimalik tellida eriti soodsa hinnaga 5€ hiljemalt esmaspäevani (24.10) õpetaja kaudu!

Järgmisel veerandil plaanime ka ühte väljasõitu, arvatavasti jõulumaale.


Toredat vaheaega! Vihmaseid ilmu peletame raamatu lugemisega, sest kohe esimese veerandi alguses ootan lugemispäevikuid hindamiseks! ;)

pühapäev, 2. oktoober 2011

Huvitav nädal

Kohe-kohe lõppev nädal algas meil sünnipäevadega. Esmaspäeval tähistasime Sveni sünnipäeva ja päeva lõpuks Järva-Jaani valla 20.sünnipäeva aerofoto tegemisega. Kuna see oli nii tore ettevõtmine, siis lisan pildid ikka otse siia ka! Meie olime Ä-s.


Sügist tervitasime lehepiltidega:



Nädal oli meil töine, aga samas rahulik. Kunstiõpetuses õppisime sügise värve looma värvide segamise abil. Saime teada, et kolme põhivärvi (punane, kollane, sinine) abil on võimalik luua palju erinevaid värvitoone.



Kui asi selge, tegime ka sügiskompositsioonid õpitu kinnistamiseks.


INFO! Töörutus ununes lastele teatada, et algav nädal on Leivanädal ja sellega seoses on teisipäeval, 4.oktoobril oodata meie kooli külalisi Eesti Pagarist. Samal päeval toimub koduleibade degusteerimine. Et kui kellelgi meie klassistki kodus leiba küpsetatakse, siis ootame teisipäeval osa võtma. (Loodan, et info liiga hiliseks ei jäänud.)

Veerandi lõpuni on jäänud vaid kolm nädalat! See tähendab seda, et varsti on tulemas lastevanemate üldkoosolek (13.10). Siinkohal küsimus kõigile 2.klassi lastevanematele: kas teeme klassikoosoleku samal päeval, varem või hiljem? Ise eelistaksin mitte samal päeval teha, kuna teistes klassides järgneb klassikoosolek tavaliselt kohe üldkoosolekule, aga meil on ka neid vanemaid, kes tahaksid minna teiste klasside koosolekule (k.a. mina ise). Kuna mõlemale poole korraga ei jõua, siis ootan ettepanekuid blogi kommentaaridesse või e-kooli vestlustesse.

Tulev nädal tõotab tulla veel huvitavam ja sisutihedam! Peale selle, et on leivanädal on ka õpetajate päev. Kuigi õige päev on kolmapäeval, siis meie koolis tähistatakse seda sel aastal reedel, 7.oktoobril kui traditsiooniliselt annavad sel päeval tunde abituriendid. Õpetajad lähevad tutvuma Ajakeskusega.

Kohtumiseni! ;)