esmaspäev, 26. september 2011

Tere, sügis! Palju õnne Järva-Jaani!!!





Toredat alanud sügist 2.klassi ja õpetaja poolt, teile kallid lugejad!







Suured vabandused, et pole jõudnud blogi täita. Sügis trügib nii tugevalt peale, et lihtsalt pole aega leidnud. Seekord püüan lisada pilte meie tegemistest, mis räägivad ehk enda eest.

Märkamatult on pool esimesest veerandist läbi saanud. Õppimine on täies hoos ja nii mõnedki kontrolltööd on juba tehtud. Siiski on neid lapsi, kellel ei lähe õppimine nii nagu võiks. Püüame neile siis ikka veel toeks olla. See ei tähenda absoluutselt seda, et te peaksite lapsele ette tegema. Pigem just seda, et te kontrolliksite, KAS on õpitud ja ehk silma ka peale viskama, kuidas see tehtud on. Enamus on selgeks saanud, kuidas vihikusse ülesandeid või harjutusi vormistada, kuid on ka neid, kes sellele kohe üldse "pihta ei saa".

Omavahel leppisime lastega kokku, et kui juhtub kehv hinne sisse tulema, siis tuleb see võimalikult ruttu ära parandada (kooli kodukorras ette nähtud 10 päeva jooksul). Siiani märkisin tegemata töö eest e-kooli ka rangelt 1, sest vastasel juhul võib juhtuda, et see jääbki tegemata (laps ise võib unustada ja kui lapsevanem sellest midagi ei tea, siis ta ei saa last ka tagant utsitada). Mulle ei meeldi neid koledaid hindeid panna, aga paremat süsteemi pole kahjuks enda jaoks leidnud. Ettepanekud oodatud!

Veel on mul teile, kallid vanemad, mõned palved ja meeldetuletused. Ikka ja jälle pean meelde tuletama, et kui teie laps puudub koolist, siis meie kooli kodukorra kohaselt peab sellest teatama esimesel päeval. Võimalusi on palju - kõige parem on e-kooli kaudu. Kui seda võimalust ei ole, siis jäävad veel mail, sms või kõne. Kodustel põhjustel puudumisest peab teatama ühe päeva ette!

Sellel õppeaastal katsetan koolituselt saadud toredat mõtet iga nädala lõpus kirjutada laste päevikutesse mõttetera, soovituse või heatahtliku märkuse möödunud nädala kohta. Oleks väga tore, kui annaksite märku, et olete seda näinud oma allkirjaga õpilaspäevikus lapsevanema allkirja kohal. Samuti annan mina märku teie poolt kirjutatud teadetele (puudumise vm kohta) oma allkirjaga (st kui minu allkirja pole, siis pole ma seda näinud).

Meie koolis on toimunud ka üks oluline muutus. Kuna "tänapäeva lapsed" on palju lärmakamad ja tormakamad, siis otsustati, et laste tervise ja ohutuse huvides tuuakse taas ellu teisel korrusel jalutamine. Sellega loodetakse saada vahetunde rahulikumaks ja vaiksemaks ning vähendada laste omavahelist kiusamist.

Eelmisel nädalal toimus sügise alguse puhul paar päeva varem traditsiooniline orienteerumismatk. Seekord oli eesmärgiks tutvustada oma koduvalda, kuna alanud nädalal tähistatakse mitmel pool ja mitmel moel meie valla 20. sünnipäeva. Sel puhul on avalikult välja kuulutatud ka fotokonkurss.


Sügise alguse puhul toimus koolis samuti traditsiooniline sügisnäitus. Meie klassist osaleti aktiivselt ja väga uhkete ning vahvate meisterdustega. Suured tänud vanematele, kes võtsid vaevaks oma lapsega koos midagi toredat teha! :)






Täna kella 12ks kutsuti valla sünnipäeva puhul "massid kokku" ja tehti aerofoto. Kogu koolirahvas oli kohal. Kohal olid veel lasteaialapsed ja vallamaja inimesed. Oodatud olid kõik teisedki, kel võimalus tulla. Igatahes moodustasime ühiselt murule kirja JÄRVA-JAANI 20. Usun, et pilti ennast võib vallavanema blogis õige varsti näha. ;)

Ühiselt võtsime vastu oma klassi reeglid, mis kogemata blogisse pikali tõmmatud sai.

reede, 9. september 2011

Sünnipäevade nädal


Esimene täisnädal ongi möödas. Hakkame tasapisi töölainele jõudma. Mõni laps on küll suvega palju unustanud, aga eks püüame ruttu meelde tuletada.

Sel nädalal tähistasime kolmel päeval sünnipäevi. Palju õnne veelkord Liseth, Andris ja Alina!!! Andrise isa üllatas meid viimase tunni ajal ülimaitsva kringi ja lastešampusega. Usun, et see jääb meile kõigile pikaks ajaks meelde. (Kahju, et fotokat polnud.)

Esimene nädal on kooliellu sisseelamiseks ja üritasin koduseid töid väga palju mitte jätta. Küll sai aga kodudesse mitmeid avaldusi ja teateid saata. Osadel on need veel tagastamata. Tuletan meelde, et pikapäevarühma avaldused peaks olema juba esitatud (viimane lisaaeg esmaspäev!).

Veel on osadel kevadest saadik esitamata kultuuriloo nõusolekud. Esimene kultuuriloo tund oli ära ja soovitasin kõigil lastel tutvumas käia. Edaspidi on nendel lastel, kes selles tunnis käia ei soovi kolmapäeval esimene tund vaba (kui õpetaja koolitusel viibimise tõttu tund ära ei peaks jääma).

Reedel saatsin kodudesse õpiabi laste nõusoleku lehed, mida peab uuendama igal aastal ja ootan tagasi hiljemalt 15.septembriks.

On aeg hakata taas raamatuid lugema (ehk lugemist meelde tuletama). Lugemispäevikute esitamiseni on veel aega, sellega pole veel vaja kiirustada.

Kena nädalavahetust!

esmaspäev, 5. september 2011

Head uut aastat!!!

Ja ongi alanud uus kooliaasta. Kiirelt möödus ilus suvi. On aeg alustada tarkuste kogumisega. Lapsed väitsid esimesel koolipäeval igatahes kõik, et on valmis kooli tulema. Seda on rõõm kuulda!

Sel aastal püüan jätkata korrapärast blogimist. Loodan, et see saab olema jällegi reedene päev, aga kindlalt paika panna seda veel ei julge. Ehk loksutab aeg kõik paika. Praegu olen veel täiesti suve ajas, ei jõua kuidagi oma planeeritud asju tehtud. Eks ole oma poja kooliminekuga seoses kohanemisraskused ka. :P Loodan mõistvale suhtumisele. ;)

Aga alustame siis algusest. 1.septembril tähistasime kooliaasta algust traditsioonilise aktusega kultuurimajas ja "rongkäiguga" koolimajja. Kasutan jutumärke seetõttu, et kahjuks ei saa seda vist enam päriselt nii nimetada. Kuigi pean tõdema, et 1./12. ja 2.klass suutsid rongkäigu vormi üsna hästi hoida, kuni rahutumad hinged tagantpoolt massina peale trügisid. :S Koolimajas toimus klassijuhataja tund, kus tuletasime meelde tähtsamad asjad kooli kodukorrast. Siinkohal mainin ära, et veel on võimalik paari päeva jooksul esitada pikapäevarühma avaldusi (õpetajad on Maris Vanna või Viive Puik) ja bussilapsed peaks täpsustama marsruudi, kuna enam ei ole võimalik kasutada topelt sõidusoodustust.

Aineõpetajate suhtes meie klassis muutusi ei ole.

Kunstiring alustab teisipäeval, 6.septembril, peale 6.tundi õpetaja Katrin Nurmetalo juhendamisel. Igakuine osavõtumaks materjalide soetamiseks on 1.60 €.

Esimese nädala tunniplaani annan päevakaupa, kuna see vajab veel paika loksumist ja võib seetõttu pisut muutuda.

Kunsti- ja tööõpetuse vahendid vaadake üle ja saatke kooli (enamusel tehtud).

Küsimuste korral võite alati julgelt minu poole pöörduda! :)

Koolituselt sain toreda mõtte kirjutada igale lapsele nädala lõpus väike kiitus, heatahtlik märkus või meelespea. Esimesel korral püüdsin selle kirjutada vanasõna või lihtsalt ilusa soovina. Kuna nende kirjutamine on üsna aeganõudev ja võib olla mõjutatud hetkeemotsioonidest, siis võtan endale pisut järelemõtlemise aega, kas seda ka edaspidi teha.


P.S. Sel õppeaastal õppetööst nii täpset ülevaadet anda ei plaani nagu eelmisel aastal.


Toredat kooliaastat ja meeldivat koostöö jätkumist!