pühapäev, 17. oktoober 2010

Esimese vaheaja ootuses!

Ja hakkabki meie esimene koolivaheaeg kätte jõudma. Jäänud on veel vaid viis päeva. Eks väsimus annab tunda juba nii lastel kui õpetajatel. Sel nädalal olid lapsed juba üsna rahutud ja väsinud olemisega. Järgmine nädal tõotab tulla vaheldusrikkam ja üsna teistmoodi tavapärasest. Esmaspäeval tuleb meile uus õpilane. Eks ta toob meile kindlasti ärevust ja elevust juurde! Püüame ta ruttu omaks võtta ja õppetööd mitte häirida lasta.
Eeloleval nädalal külastame teisipäeval alevi raamatukogu. Selleks palun kõigil NÕUSOLEKU LEHED ära saata!!! Kolmapäeval on ettelugemispäev kooli raamatukogus. Nende üritustega tähistatakse raamatukogukuud. Neljapäeval on eeldatavasti Türi Kolledži poolt keskkonnapäev. Ja reedel ongi veerandi viimane päev! Toimuvad kõik tunnid, aga ühe tunni ajal teeb direktor kogunemisel väikese kokkuvõtte õppetöö tulemustest.
Järgnevalt püüan tuua võimalikult lühidalt ülevaate ka sel nädalal toimunust:
Õppisime rott Ruudi ja rebase Riinaga selgeks R-tähe, bokser Bibiga B-tähe ja ööbik Örruga Ö-tähe. Selle nädala tahvliteksti kirjutasime juba vaheaja teemal ja õpime selle järgmiseks nädalaks ilusti lugema. Veel võrdlesime hulkasid (rohkem, vähem, võrdselt), leidsime tunnuseid, mille järgi hulkadesse jagada. Määrasime elusolendite tunnuseid ja nende alusel neid ka hulkadesse ehk rühmadesse. Arutasime väga põhjalikult kiusamise teemat.
Esmaspäeval käisime tutvumas kooli raamatukoguga. Meile räägiti, kuidas peab raamatuid hoidma ja tutvustati toredaid lasteraamatuid. Kohe oli võimalik raamatuid ka laenutada ja igaüks vist leidiski sealt lugemist. Mõni laps käis suisa iga päev raamatut tagastamas ja uut võtmas. :)
Hästi huvitav oli joonistada ämblikuvõrke ja meisterdada kastanimunadest ämblikke. Aga kuna ämbikud elavad ikka võrgus, siis pidin ma neile ka ämblikuvõrgu kuduma. Ja kuna ma päris ämblik ei ole, siis tulid mulle jällegi suured tüdrukud appi. Üheskoos saime toreda võrgu valmis. Taas kord aitäh teile!!! Kati oli ka emaga koos ämblikku mänginud ja tõi samuti väikese võrgu klassi - nii said endale neli ämblikku veel oma koduvõrgu. Ah jaa, ämblike tegemise taustaks lugesin lastele uudiskirjandust "Ämblike kool", mis on Eestis juba väga suure populaarsuse saavutanud. Jätkame kindlasti selle raamatu lugemist uuel veerandil, et leida sealt rohkem tarkuseteri.
Väike palve vanematele: palun kontrollige lapsega koos, et tal oleksid kindlasti kõik vajalikud töövahendid kaasas/ kotis ja kodused ülesanded tehtud!
Kaasas peavad olema iga päev päevik, pinal teritatud pliiatsitega (neist vähemalt kolm harilikku!), teritaja, joonlaud, kustukumm ja selleks päevaks vajalikud tööraamatud, vihikud, töölehed. Kuna värvimisülesandeid on üsna palju, siis on vajalik, et pliiatsikomplektis oleks vähemalt 12 pliiatsit.
Jõudu ja jaksu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar