reede, 22. oktoober 2010

Esimese esimese veerandi viimane nädal

Ja ongi käes vaheaeg! Meie nädal oli tihe, aga täis põnevust ja mitmekülgset tegevust.
Väike kokkuvõte meie õppetööst sel nädalal:
Tähtedest õppisime orav Üloga Ü-d, kratt Kata ja vanaisa Kustasega K-i ja põrsas Pambuga, (kes lasi puupsu), P-i.
Matemaatikas kordasime veel õpitud kujundeid ja hulkadesse jagamise tunnuseid ning alustasime numbrite õppimisega. Tegime selgeks mõisted arv ja number. Numbreid on kümme (0-9) ning arvud koosnevad numbritest! Ära õppisime number ühe (1) ja kahe (2).
Kunstiõpetuses saime inspiratsiooni matemaatikas korratud kujunditest. Esiteks tegime ühe pildi omal valikul, kas kandilise või ümara maailmana ning teise, fantaasiatöö, kleepetööna geomeetrilistest kujunditest. Pildid tulid mõlemad hästi kihvtid!
Loodusõpetuse tunni raames käisid meil koolis külalised Tartu Ülikooli Türi Kolledžist, kes tutvustasid meile vee teemat. Nüüd peaksid lapsed teadma, kui palju on maailmas ja inimeses vett, kui palju on maailmas joogivett ja miks on vaja seda säästa ning veel huvitavaid fakte vee omaduste kohta.
Esmaspäeval tuli meie klassi uus tüdruk - Eleonora ehk lühidalt Elja. Ta ei oska veel rääkida eesti keelt, aga küll ta õpib. Osad tüdrukud on ta tublisti enda hoole alla võtnud ja loodame, et ta kohaneb kiiresti ja õpib ka kiiresti - siis saaks rohkem suhelda. Igatahes tegi tüdrukutele suurt rõõmu, kui ta nende kutse peale "tule" kaasa läks. Mina püüan talle nii hästi või halvasti, kui oskan, seletada õppimist ja muud vajalikku. Igatahes loodan, et teda ei hakata tõrjuma vaid võetakse ruttu omaks. Meil on siiski multikultuune ühiskond!!!
Teisipäeval külastasime alevi raamatukogu. Seal tutvustati meile mõningaid uusi raamatuid ja raamatukogust laenutamise tingimusi, võimalusi. Aitäh teile, kes täitsid ja saatsid õigeaegselt raamatukogust laenutamise nõusoleku lehe. Kes seda aga mingil põhjusel ei teinud, aga laps raamatut laenutada tahaks, siis peab ise kohale minema ja lapsele lugejakonto vormistama. Lastele meeldib üldiselt raamatuid vaadata ja lugeda. Igaüks leidis endale midagi sobivat ja laenutas endale raamatu, kui tal oli nõusoleku leht täidetud või lugejakonto juba olemas. Siit ka soovitus, laske lastel vaheajal raamatut lugeda. ;) Täna kirjutasime päevikutesse ka, et võiks täita iga loetud raamatu kohta lugemispäevikut. Selleks sobib valge vihik või ka valge leht. Kindlasti peaks ära märkima raamatu pealkirja, raamatu autori, tegelased ning joonistama raamatu sisu järgi pildi. Kui seda teha valgele paberile, saab lugemispäeviku köita kokku kiirköitjasse. Vahepeal võiks siis seda lugemispäevikut ka õpetajale näitamas käia. Parimaid lugejaid püüan jõulude ajal ka meeles pidada! ;)
Kolmapäeval oli kooli raamatukogus ettelugemispäev. Jällegi tutvustati uusi ja toredaid raamatuid, loeti neist lõigukesi ette.
Neljapäeval oli veepäev, millest kirjutasin juba eelnevalt. Viienda tunni ajal vaatasime veel filmi Läänemerest, (mis oli väiksematele klassidele küll vist liiga keeruline mõista). Õhtul oli õpilasesinduse poolt korraldatud 1.-6.klassile mängudeõhtu. Meie klassist oli osalejaid kõige rohkem! :)
Ja täna oligi meie esimese esimese veerandi viimane päev. Hommikul oli üks tund. Teise tunni ajal toimus pidulik veerandilõpu aktus, kus tunnustati tublimaid õppureid (viielisi ja nelja-viielisi) ning tänati sügisnäitusel osalejaid. Esines luulering oma vahva luulekavaga raamatust. Peale aktust sai igaüks klassijuhatajalt ka "mängutunnistuse". Sellel on igaühe enda arvamus, kuidas talle meeldib tegeleda koolitööga ning mida ta oskab või ei oska nii hästi teha. Käitumise ja hoolsuse hinde märkisin ma oma arvamuse kohaselt. Nii mõnigi peaks natuke mõtlema, kuidas koolis sobilik käituda on või kuidas oma hoolsust parandada. Aga jõuludeni on aega ja siis anname hinnanguid juba kolmepoolselt (laps ise, lapsevanem ja õpetaja).
Kui juba jõuludest juttu tuli, siis väike meeldetuletus: "päkapikk" ootab jõulukingi toetust! Tahaks kirja jõuluvanale teele saata hiljemalt novembri keskpaigas. Siis jõuab jõuluvana ehk meie soovid ka õigeaegselt täita. ;)
Mis ma oskan veel öelda...
Laske oma lastel nautida vaheaega. Kui võimalik, saatke nad vanavanemate juurde (saate ise ka natuke puhata :P), laske raamatuid lugeda, saatke õue niipalju kui võimalik jne jne. Kui vähegi võimalik, veetke ka ühiselt meeldivalt aega!
Toredat vaheaega ja ilusaid ilmasid!!!
P.S. teise veerandi tunniplaani panin lastele tunnistuse vahele, aga igaks juhuks lisan ka siia uue teemana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar